31 May 2012

Badem krem peynir (vegan)


Kahvaltıda peynire vegan, lezzetli ve sağlıklı bir alternatif olarak huzurlarınızda Badem Peynir!

Bu güzel tarifi Nükhet Everi'nin veganizm.blogspot.com adresindeki pek faydalı blogunda keşfettim. Nükhet Hanım sadesinin tarifini verirken çeşitli şekillerde tatlandırılabileceğini de söylüyor.

Sadesini denedim ve çok beğendim, kahvaltıda badem kreması yerken kendimi Olimpos'un sisli zirvelerinde beyazlar giymiş tanrıçalar gibi hissettim ve "işte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle temiz" şarkısını mırıldanasım geldi :) Sade badem kremasını daha fazla övmeme gerek yok herhalde ama reçelle, marmelatla, meyveyle nefis gideceğini de ekleyeyim.

Peki ya yeryüzündeki sodyum hastası, tuz sever sıradan insancıklar? Onlar ne yiyecekler? Domates salatalık ve zeytinin yanında simidin üzerine ne sürecekler? Temel tarife limonsuyu, zeytinyağı ve biraz da tuz eklediniz mi alın size Badem Krem Peynir! Baharatlarla vesaireyle de çeşitlendirilebilir ama ne demiş atalarımız, less is more!

İşte tarif:

Badem Krem Peynir

1 bardak kavrulmamış çiğ badem
Su
Zeytinyağı
Limonsuyu
Tuz

Bademler geceden ıslatılır. Kolayca soyulması için kaynar suya daldırılıp çıkarılır ve tekrar soğuk sudan geçirilir. İki parmak arasında fışk fışk diye kolayca kabukları soyulur. Blender'da zeytinyağı, limon ve tuzla bir güzel krem peynir kıvamına getirilir. Sıvı malzemeleri azar azar ekleyin, vıcık vıcık olmasın. Gerekirse biraz su da ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kıvama gelene kadar kenarları kaşıkla tekrar tekrar toplayarak sabırla işleyin.

Orijinal tarife ve fotoğraflara mutlaka bir göz atın.
Afiyet olsun!

1 comment:

NükhetEveri said...

Afiyet olsun...
Her zaman beklerim, çok değişik tarifler ekledim sizler için :)