20 April 2011

Deli maymun tatlısı

malzemeler:
muz
taze, sert hindistancevizi
müsli
bran flakes
süt ya da soya bazlı labne/krema
yerfıstıklı karamelli kakaolu oreo cookies ya da istediğiniz çikolatalı yaramaz bisküviler

Muzları soyup doğramalı. Hindistancevizini rendelemeli. Bisvüvileri parçalamalı. Bir iki kaşık labne ya da krema, müsli ve nesfit tarzı çıtır bir kahvaltılığı da katıp, iki elle bir güzel mıncıklayıp yoğurmalı ki kabı parmakla sıyırdıktan sonra on parmağı da ayrı ayrı yalayabilesiniz. Donmamış hali de çıldırtıcı bir lezzet yani. Sonra streç filme sarıp buzluğa atıyoruz. Çocuklara ikram edince "bu ne" diye sormuyorlar bile sadece garip garip bakıyorlar kahverengi acayip parçalara. "Bu" diyorsunuz büyük bir ciddiyetle; "deli maymun tatlısı!". Anında bir gülümseme geliyor yüzlerine. Ama tek bir şartınız olmalı "Maymun dansı yapmayana tatlı da yok!" Böylece maymun dansı eşliğinde deli maymun tatlısı yeniyor, dünyada ne güzel bir gün daha gibisi yok, oh!

No comments: