20 January 2011

Tibet usulü şeftalili turta



"Chink’in bana anlattığı, her şeyi bırakıp binlerce kilometre yol giden ve son kuruşunu da hayatı boyunca arzuladığı yemeği, Tibet usulü şeftalili turtayı tatmak üzere Himalayaların en yüksek lama manastırına ulaşmak için harcayan gurme gibi. Soğuktan donmuş, yorgun ve perişan bir halde oraya vardığında lamalar hiç şeftalimiz kalmadı demişler. ‘Tamam’ demiş gurme, ‘o zaman elmalı olsun.’"


"It's like the gourmet the Chink told me about who gave up everything, traveled thousands of miles and spent his last dime to get to the highest lamasery in the Himalayas to taste the dish he'd longed for his whole life, Tibetan peach pie. When he got there, frostbitten, exhausted and ruined, the lamas said they were all out of peach. "Okay," said the gourmet, make it apple." 


Even Cowgirls Get The Blues, Tom Robbins

No comments: